In 164 dagen

"Zelfzorg" - Vrouw & Beroep

In een oogopslag

Ook nu nog verdienen vrouwen in Duitsland ongeveer 18 procent (2021) minder dan mannen. Daar zijn vele redenen voor: vrouwen werken vaak in laagbetaalde sectoren, zijn volledig afwezig in bepaalde beroepen of zijn ondervertegenwoordigd in leidinggevende functies. Als gevolg daarvan zijn zij vaak degenen die een loopbaanonderbreking nemen om kinderen op te voeden of voor familieleden te zorgen. Dit kan op zijn beurt dramatische gevolgen hebben voor hun oudedagsvoorziening, omdat lage pensioenen het risico op oudedagsarmoede vergroten. Om dit probleem tegen te gaan, zal het onderwerp "Gelijke beloning" worden behandeld tijdens de online lezing van de evenementenreeks "Vrouwen en Werk 2023" op maandag 6 maart 2023 om 19.00 uur. Dat hebben de gemeentelijke commissarissen voor gelijke kansen van het district Borken bekendgemaakt. Spreekster Meike Stühmeyer-Freese, bedrijfseconoom en adviseur gelijke beloning, zal een overzicht geven en vragen beantwoorden.


De lezing is gratis voor deelnemers. Schriftelijke aanmelding met een eigen e-mailadres is vereist. Aanmeldingen en verdere vragen worden geaccepteerd door de ambtenaren voor gelijke kansen (mevrouw Mussenbrock, mussenbrock@velen.de) van de gemeenten in het district Borken. De betreffende contactgegevens staan vermeld in de brochure "Frau und Beruf 2023" (blz. 30 en 31). De equality officers zullen dan de toegangsgegevens voor de Zoom-sessie aan de deelnemers doorgeven. De brochure met alle informatie over de evenementen is te vinden op de website van het district Borken op www.kreis-borken.de/frau_und_beruf en op de overeenkomstige websites van de steden en gemeenten in het district.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.