In 48 dagen

Villa Live Open Air 2023 Söhne Mannheims

In een oogopslag

Al meer dan 27 jaar zijn de Söhne Mannheims een uitzonderlijk fenomeen in de Duitse muziekscene. Het multiculturele collectief schrijft elke noot met hart en ziel - de concerten zijn muzikale happenings vol vreugde en intensiteit.


In 2023 komt het langverwachte zevende studioalbum "Kompass" uit - en op 15 juli 2023 presenteren ze de nieuwe nummers samen met hun grote hits als "Und wenn ein Lied", "Das hat die Welt noch nicht gesehen" of "Geh davon aus" tijdens een best-of-show in de Villa Live Open Air in Neuenkirchen.


De Söhne Mannheims hebben geen haast meer. Ze leven hun eigen ritme. Ze lopen niet achter een trend aan. Ze definiëren al meer dan 27 jaar hun eigen geluid, gaan voluit en doen waar ze goed in zijn: verdomd goede muziek. De iconische meerstemmige zang van The Sons is duidelijk, harmonieus, apart en onmiskenbaar.


Dominic Sanz. Karim Amun. Michael Klimas. Giuseppe "Gastone" Porrello - elk van deze artiesten heeft een geweldige stem. Elk staat voor zijn of haar eigen klankkleur en onmiskenbare stijl. De nieuwe Söhne Mannheims geven de toekomst opnieuw vorm: in plaats van Autotune, polyfone soulzang zoals in de Motown-tijd - een tijdloze, zelfstandige popvormgeving.


Met een eclectisch geluid tussen soul, hiphop, rock en reggae zijn de Söhne Mannheims pioniers van de nieuwe Duitstalige popmuziek - hun studio- en live-opnamen hebben in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland meermaals goud en platina gehaald.


De band is een platform voor zangers en muzikanten van wereldklasse: Dominic Sanz, Giuseppe "Gastone" Porrello, Karim Amun, Michael Klimas en rapper Metaphysics. Toetsenist Florian Sitzmann, drummer Ralf Gustke, bassist Edward Maclean en gitarist Michael "Kosho" Koschorreck zijn een muzikale klasse apart. De zonen staan voor diversiteit en tegen racisme, geloven in de goede zaak en komen daarvoor op.


De nieuwe nummers "Moral", "Eine Million Lieder", "Am andern Ende der Welt", "Mut" markeren het begin van een nieuw Söhne-tijdperk - momenteel biedt de nieuwste single "Keine Eile" een voorproefje van het zevende studioalbum van de band, dat in de zomer van 2023 zal verschijnen.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.