In 38 dagen

Tuomas A. Turunen in het oude stadhuis (Schöppingen)

In een oogopslag

Poëzie, emotie en virtuositeit
Tuomas A. Turunen is bij veel jazzliefhebbers onder de aandacht gekomen door zijn rol in het Emil Brandqvist Trio. Het pianotrio vierde niet alleen een ECHO JAZZ nominatie, maar ook top tien noteringen in de Duitse jazz charts. De getalenteerde Fin presenteert zijn virtuoze vaardigheden als solist op het Münsterland Festival in het oude stadhuis van Schöppingen.
In 2010 ontving de musicus, die in Göteborg studeerde bij de gerenommeerde Anders Jormin, de speciale juryprijs op de pianocompetitie van het Montreux Jazz Festival. Zijn eerste soloalbum "Ornaments Of Time" volgde in 2017. In 2022 verscheen zijn nieuwe werk "Lifesparks" met zeer persoonlijke opnames. Hierop creëert de pianist een geluidswereld van poëzie, emotie en virtuositeit en beweegt hij zich soepel tussen de werelden van jazz, klassieke muziek en crossover.

Instrumentatie
Tuomas A. Turunen

Genre
Jazz

Het concert is onderdeel van het Münsterland Festival deel 12.Datums in één oogopslag

Op de kaart

Altes Rathaus Schöppingen
Hauptstraße 29
48624 Schöppingen
Deutschland

Tel.: +49 2555 88-0
Fax: +49 2555 88-11
E-mail:
Website: www.muensterland.com/muensterland-festival/programm/tuomas-a-turunen

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.