In 32 dagen

tijdgeest - de jaren 1920

In een oogopslag

Zeitgeisty is een culturele reis door de tijd en onder de titel 'The Golden Twenties' zullen we ons onderdompelen in de jaren 1919-1929. Het is een revival van de jaren 1920 waarbij literaire teksten en de muziek van dat decennium live worden voorgelezen en gespeeld. Het tijdgeestige cultuurformaat is een hybride van lezing en concert, maar het gaat verder dan dat: de bezoekers krijgen niet alleen teksten in gelezen vorm voorgeschoteld, maar doen ook verdere indrukken op van het tijdperk door de matiging van de historische context en door muziek en artistieke vormgevingselementen.


Op onze reis zullen we inzicht krijgen in de literaire, muzikale en sociaal-sociale diversiteit van dit opwindende tijdperk. Het zal gaan over de verwerking van de Eerste Wereldoorlog en over avant-garde kunsten zoals Dada en Surrealisme. We zullen de Verloren Generatie ontmoeten, film kijken en de grote metropolen van dit decennium bezoeken.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.