The Sazerac Swingers - Stylin' And Profilin'

In een oogopslag

  • Emsdetten
  • Show overige

De gouden jaren 20, de Roaring Twenties, de Jazz Age - hoe vaak hoor je deze toespelingen op een terugkeer of wedergeboorte van dit fascinerende hoofdstuk van de culturele en sociale geschiedenis niet! Precies 100 jaar geleden veroverde de jazz de danszalen van de wereld, van New Orleans via Chicago en Harlem tot Parijs en Berlijn. En toen "The Sazerac Swingers", ooit door het tijdschrift Jazzthetik omschreven als "verfrissend anarchistisch en brutaal", hun regelmatige optredens vierden voor de feestvierende bohémiens in Berlijn, Hamburg of Parijs, werd de indruk onvermijdelijk bevestigd: jazz is terug. Aangekomen in een nieuwe oude tijd, uitdrukking van een levenshouding tussen grenzeloze hoop en fatalistische doemstemming.

In 2018 betraden de nieuw gevormde "The Sazerac Swingers" het podium met het bijna missionarisachtige credo jazz terug te willen brengen in de jazz. Het album "Put the Jazz Back in Jazz!" groef diep in het erfgoed van de New Orleans sound en deed de experts opstaan en opletten. Good Times vond de Sazeracs "een van de grootste attracties van de Duitse jazzscene", de plaat werd gedraaid in het in-flight programma van Lufthansa en op de Amerikaanse NPR op hetzelfde moment. Ooit de eerste Duitse band die ooit in de legendarische "Caveau de la Huchette" van Parijs mocht optreden, werden "The Sazerac Swingers" al snel een soort huisband van de club. Na gastoptredens in het officiële hoofdprogramma van gerenommeerde festivals als de Düsseldorf Jazz Rally, het Jazzfest Gronau of de Hot Jazz Spring (PL), volgde in de zomer van 2019 de volgende "accolade": Geëerd door het Beierse Jazz Instituut als "baanbrekende band voor de huidige ontwikkeling van de jazz", traden de Sazeracs op als headliners van het "Beierse Jazzweekend" in Regensburg.

Met hun nieuwe album Stylin' And Profilin' (IRMI Records, 2021) vervolgen "The Sazerac Swingers consequent hun weg en vertalen de geest van de gouden jaren 1920 naar de huidige tijd. "Geen retro, geen vintage, geen revival", schrijft het Rhein-Main-Magazin, dat de band getuigt van een "indrukwekkende energie en aanwezigheid". Op het nieuwe album presenteert de huisband van het "Berlijnse Burlesque Festival" zich glamoureus, swingend, snood en recht voor z'n raap over het hele spectrum van escalerende feestuitspattingen tot bitterzoete, diepzinnige ballades. Van burleske tot motorsport, van romantiek tot worstelen, liefde, humor, dans, wanhoop, hoop, en altijd de onbedwingbare wil om te feesten alsof er geen morgen is - alle facetten van het leven die mensen in de tijdgeest van zowel de jaren 1920 als de jaren 2020 beroeren, zijn terug te vinden op dit muzikale meesterwerk, waarmee "The Sazerac Swingers" in 2022 op tournee gaat.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Stroetmanns Fabrik
Friedrichstraße 2
48282 Emsdetten
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2572 / 97472
Fax: +49 (0) 2572 / 930750
E-mail:
Website: online.stroetmannsfabrik.de/public/events/371

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.