Vandaag

Tentoonstelling: Gan-Erdene Tsend - De werkelijkheid is slechts een illusie

In een oogopslag

  • Lüdinghausen
  • 05.07. – 23.10.2022Overzicht datums
  • 10:00 - 18:00
  • Tentoonstelling, Kunst en…

Gan-Erdene Tsend is een van de belangrijkste kunstenaars van de regio, die tot ver buiten haar grenzen bekend is. Burg Vischering wijdt nu een grote solotentoonstelling aan hem in het jaar waarin het 750 jaar bestaat.

Gan-Erdene Tsend bracht zijn jeugd door in de zand- en steenachtige landschappen bij de Gobi-woestijn voordat hij naar Münster verhuisde om kunst te studeren. Zijn schilderijen voeren ons mee naar een magisch picturaal universum, gevormd door de Mongoolse traditie en de realiteit van het Duitse leven. Ze vormen een caleidoscoop van indrukken uit verre, verlaten landschappen en contrasterende stedelijke coulissen. In deze scènes, die worden gekenmerkt door lichtheid, lijken de mensen en dieren, die meestal in achteraanzicht zijn afgebeeld, los te staan van tijd en ruimte. Overeenkomstig de titel van de tentoonstelling weet Tsend als geen ander de weergave van de werkelijkheid met vanzelfsprekende lichtheid ter discussie te stellen.

Telkens weer is in zijn werken de kunst van het spiegelen terug te vinden, waarmee hij de zichtbare, reële wereld weet te versmelten met die van de verbeelding, de fantasie en het geheugen tot een fascinerende eenheid.

Naast nieuwe werken op groot formaat presenteert de unieke tentoonstelling ook talrijke particuliere bruiklenen, die de kunstenaar zelf als mijlpalen in zijn artistieke carrière beschouwt.

Het district Coesfeld nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling op zondag 12 juni om 17.00 uur.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Burg Vischering
Berenbrock 1
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: + 49 (0)2591 79900
E-mail:
Website: burg-vischering.de/kulturprogramm/reality-is-just-an-illusion-gan-erdene-tsend

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.