In 14 dagen

Stadsfeest Neuenhaus 2022

In een oogopslag

  • Neuenhaus
  • 27.08.2022Overzicht datums
  • 14:00 - 18:00
  • Vuurwerk, Vlooienmarkt, Muziek…

Het Stadsfeest in Neuenhaus is terug

Na de afgelastingen in verband met de Coronapandemie van de afgelopen twee jaar, zal de stad Neuenhaus in 2022 opnieuw haar traditionele stadsfeest vieren. Bezoekers worden op 27 en 28 augustus in het stadscentrum vermaakt met een geweldig programma.

Zoals gebruikelijk zal er op beide feestdagen een vlooienmarkt zijn. Inschrijven met een kraam kan hier tot 23 augustus. Er zullen ook een aantal kermisattracties in het stadscentrum zijn. Veel clubs, verenigingen of instellingen zullen vertegenwoordigd zijn met informatiestands of andere attracties. De stad Neuenhaus is ook aanwezig met een verkoopstand. Je kunt er onder meer de Wimmel- en ansichtkaartenboeken kopen voor het 650-jarig bestaan van de stad in 2019, de Wimmel-adventskalender of de felbegeerde Bummelpas. Dit omvat vouchers en kortingen voor de kermisattracties. Het bevat ook een ticket voor de grote Bummelpass verloting. Tijdens de twee dagen zullen er een steltenloper en een ballonnenartiest in de straten te zien zijn.  

Op het grote, overdekte podium voor de Protestantse Hervormde Kerk is tijdens het lweekend een mooi programma te zien. De officiële opening zal om 14:30 uur worden verricht door burgemeester Paul Mokry. Als aftrap brengt de Johannes Kinderopvang de ter gelegenheid van het stadsjubileum geproduceerde Neuenhaus-hymne en een ander lied ten gehore. Daarna volgen optredens van de tapdansgroep van het Lise-Meitner-Gymnasium en het kinderdagverblijf Dinkel-Chamäleon. Na het gemeentekoor zal de muziekschoolband Black Pearls de avond inluiden voordat de Nordhorn-groep DOWNTOWN het podium tot leven brengt met de grootste rockhits uit de jaren 70 en 80.

Vanaf 20:00 uur start de fakkeltocht bij kazerne van de vrijwillige brandweer in de Morsstraße. Ook dit jaar zal het worden begeleid door de brandweer en het muziekkorps van de Schützenverein. Na de optocht krijgt elk kind een peperkoekenhart. Het traditionele vuurwerk vindt plaats rond 21:30 uur. Vele bezoekers kijken elk jaar met veel enthousiasme naar het spektakel op de Mühlenkolk.

Op zondag begint het programma om 11:00 uur met twee groepen van de muziekschool: het dameskoor TWEN en het blokfluitensemble Flautima. Daarna volgt de band Djazz it Up, voordat de modezaak "Junger Laden" en de schoenenzaak "Schuhhaus Büter" een modeshow zullen presenteren. Last but not least, zal er magie zijn met goochelaar Endrik Thier. Het einde van het stadsfeest staat traditioneel gezien in het teken van de bekendmaking van de winnaar van de door de hengelsportvereniging van Neuenhaus georganiseerde eendenrace en de trekking van de winnaars van de verloting van de Bummelpas. De eendenrace vindt traditioneel plaats op de Oelwall en geniet al vele jaren een grote populariteit. Ook op zondag houdt de reclamevereniging Neuenhaus open zondag van 13:00 tot 18:00 uur. Het zal ook vertegenwoordigd zijn met een kluisspel.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Innenstadt Neuenhaus
Veldhausener Straße 26
49828 Neuenhaus
Deutschland

Tel.: +49 (0)5941 - 9110
E-mail:
Website: www.neuenhaus.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.