In 17 dagen

Sebastian Manz & Sebastian Studnitzky

In een oogopslag

Het Bernstein Verhaal. "Gedurfd, zeker", zegt sterklarinettist Sebastian Manz over "The Bernstein Story", dat hij samen met de vermaarde jazzpianist Sebastian Studnitzky in New York City heeft "geschreven". Maar de durf wint hier, het experiment is een succes. Koel, vaardig, serieus en vrij - de "Bernstein Story" is geen conventionele cross-over, maar een soevereine uitvoering van de topvirtuozen met geselecteerde werken van Leonard Bernstein, waarin iets nieuws wordt gecreëerd in het gevoel en de geest van de jaren 2020. Studnitzky's "Auriel" en "Axis" mengen solo piano met electro geluiden. In Reichs "New York Counterpoint" laat Manz de klarinet solo zingen en slaan boven een sferisch elektronisch klanktapijt: Minimale muziek die de hartslag en nerveuze vibes van Manhattan suggereert, terwijl "Melancolenny" stijgt van diepe melancholie naar manische uitbundigheid naar Bernsteins Klarinet Sonate.

Programma: Sebastian Manz: Le Cauchemar de Stravinsky, Igor Stravinsky:

Uit Three Pieces for Solo Clarinet, Leonard Bernstein: o.a. Sonate voor Klarinet en Piano, Prélude, Fugue en Riffs, Sebastian Manz/Sebastian

Studnitzky: Melancolenny, Steve Reich: New York Counterpoint, Sebastian

Studnitzky: Auriel | Axis

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Burg Vischering
Berenbrock 1
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: + 49 (0)2591 79900
E-mail:
Website: www.summerwinds.de/veranstaltung/manz-studnitzky

Contactpersoon

Tanja Brandt

Tel.: 02541-184135
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.