Rondleiding door de permanente tentoonstelling

In een oogopslag

  • Münster
  • Rondleiding met gids

Medewerkers leiden regelmatig bezoekers rond door de permanente tentoonstelling "Geschiedenis - Geweld - Geweten".
Aan de hand van de geschiedenis van het gebouw vertelt de tentoonstelling over de misdaden die de politie tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft begaan en de pogingen om daarmee in het reine te komen in de naoorlogse periode: de tentoonstelling richt zich op de enorme dimensie van de betrokkenheid van de geüniformeerde politie bij de Tweede Wereldoorlog en bij de genocides tegen Joden en Sinti en Roma, de publieke en persoonlijke denazificatie en de voortzettingen na 1945, het juridische proces om in het reine te komen met het nazi-onrecht en de bureaucratische poging van de Bondsrepubliek om "genoegdoening" te krijgen voor degenen die vroeger werden vervolgd.

Voorwaarde voor deelname is het dragen van een medisch masker, alsmede een aantoonbaar negatieve snelle test of een bewijs van een Coronavaccinatie of -herstel.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Villa ten Hompel
Kaiser-Wilhelm-Ring 28
48145 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 49271 01
Fax: 02 51/4 92-79 18
E-mail:
Website: www.stadt-muenster.de/villa-ten-hompel/veranstaltungen

Contactpersoon

Kim-Eileen Sommerer

Tel.: 0251/492-7103
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.