Rheder Wijnfeest

In een oogopslag

  • Rhede
  • Markt overige

Van 14 tot 16 juli 2023 nodigen de wijnbouwvereniging en de stadsmarketing van Rhede u van harte uit voor het traditionele Rhede Wijnfeest bij de kinderfontein van de St. Gudulakerk. Verheug u op Duitse kwaliteitswijnen, culinaire hoogstandjes en live muziek in een bijzondere sfeer.

Het wijndorp is geopend op vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 24.00 uur en op zondag van 12.00 tot 20.00 uur.

De vijf gewaardeerde wijnhuizen uit Rijnland-Palts zullen hun kleine wijndorp in het historische stadscentrum inrichten en hun heerlijke wijnen aan de bezoekers serveren. Het aanbod wordt aangevuld met lekkernijen zoals verse tarte flambée.

Op alle dagen wordt het wijnfeest afgerond met speciale livemuziek, die bezoekers uitnodigt om met familie, vrienden en buren bij te praten op de vele zitjes.

Traditioneel staat het podiumprogramma op zaterdagavond in het teken van kopermuziek: "Die lustigen Egerländer" uit Rhede staan garant voor een sfeer die niemand kan weerstaan. Wees erbij als het geheim over de nieuwe wijnkoningin wordt onthuld. Op zaterdagavond zal de Rheder Carnevals Club e.V. de nieuwe "Rheder Wine Queen" nomineren. Dit betekent dat de regerende wijnkoningin vrijdagavond volop kan genieten voordat zij zaterdag de kroon overdraagt aan haar opvolger.

Wie zich uitgebreid wil laten adviseren over wijn is zondag 16 juli in het Rheder Wijndorp aan het juiste adres. Hier nemen de wijnboeren graag de tijd voor gedetailleerde gesprekken over hun wijnproducten. Samen met een kleine proeverij kunnen bezoekers veel te weten komen over de edele druppels en hun persoonlijke smaak ontdekken.

Combineer een bezoek aan het wijnfestival met een korte omweg naar de biertuinen van de open cafés, pubs en restaurants. De verschillende restaurants in het centrum vullen het culinaire aanbod aan.

Ter gelegenheid van het wijnfeest herinnert de stad Rhede opnieuw aan de actie "Kurk voor Kurk". Met deze campagne steunt Rhede een fabriek voor gehandicapten in Kork, waar de ingezamelde kurken worden verwerkt tot isolatiemateriaal. U kunt de kurken inleveren bij het recyclingcentrum in Rhede aan het Kottland 8 of bij het mobiele inzamelpunt voor gevaarlijk afval.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Rhede
Rathausplatz 9
46414 Rhede
Deutschland

Tel.: +49 2872 9300
Fax: +49 2872 930-450
E-mail:
Website: www.rhede.de/weinfest

Contactpersoon

Alina Hartmann

Tel.: 02872-930250
Fax: 02872-93049250
E-mail:
Website: www.rhede.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.