Evenementen over de grens

Münsterland Festival 2019

Informatie

10-10-2019 t/m 10-11-2019

Precies één maand lang draagt het Münsterland Festival bij aan het doorbreken van grenzen in Europa. Met muziek, kunst en dialoog worden de tradities en het levensgevoel van een Europees land of een bepaalde regio over het Münsterland en de aangrenzende regio’s verspreid. De focus ligt op jazz, pop, klassiek en folkloristische muziek en wordt aangevuld met een veelzijdig aanbod aan tentoonstellingen en excursies.

In 2019 draait alles om het getal 10: het Münsterland Festival viert van 10 oktober tot en met 10 november zijn tiende editie en heeft voor dit jubileum iets bijzonders bedacht. Onder het motto ‘10 uit Europa’ worden gelijktijdig tien partnerlanden gepresenteerd: Georgië, Griekenland, Groot-Brittannië, IJsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal en Zwitserland vertegenwoordigen elk één editie van het festival.

Het Münsterland Festival en Nederland

Niet alleen omdat Nederland zo dicht bij ligt, kan het Münsterland Festival terugblikken op een lang partnerschap met Nederland. Al in 2015 stond Nederland als partnerregio samen met België en Luxemburg in het middelpunt van het festival. Ter gelegenheid van het festivaljubileum dit jaar wordt er weer veel interessants georganiseerd rond het gastland Nederland. Kom en ontdek  kunst, muziek en cultuur uit de grensregio.

 

Overzicht evenementen m.b.t. “Gastland Nederland”

 

Programma Münsterland Festival