In 21 dagen

Maija Kauhanen op het FARB Forum Oude Stadhuis Borken

In een oogopslag

Eenvrouwsband met Fins snaarinstrument
Een expressieve stem, de kantele als Fins tokkelinstrument en fantasierijke percussie: de eenvrouwsband Maija Kauhanen verweeft polyritmiek met handgemaakte beats tot ontroerende soundscapes en overtuigende grooves. Voor haar optreden in het FARB Forum Altes Rathaus Borken heeft de lichtvoetige virtuoze de kantele meegenomen, een zeldzame speeltechniek waarin ze is gespecialiseerd.

Soms speelt ze met haar vingers, soms met kleine houten stokjes, soms met een celloboog. Haar percussieset is ook ongebruikelijk - het varieert van trommels tot potten en muffinvormpjes. Met haar zang imiteert de meermaals bekroonde muzikante instrumentale klanken, waarbij ze zich laat inspireren door de landelijke muzikale tradities van Finland en Karelië en de Zweedse Kulning-zangtraditie.

Instrumentatie
Maija Kauhanen
zang, kantele, percussie

Genre
Traditioneel/Modern

Tegen betaling kan een rondleiding door de prINT tentoonstelling worden geboekt. Aanvang: 19.00 uur.

Het concert is onderdeel van het Münsterland Festival deel 12.


Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.