LiR = Literatuur in het stadhuis

In een oogopslag

  • Haltern am See
  • Show overige, Lezing

Michael van Ahlen leest sprookjes voor uit 1000 en 1 nacht

Sprookjes zijn fictief. Sprookjes vertellen over wonderlijke gebeurtenissen en meestal overwint het goede het kwade. Sprookjes bestaan al vele eeuwen, in alle tijdperken, in alle culturen, sprookjes zijn tijdloos.

Op 2. Op 2 oktober staan sprookjes centraal in "LiR", namelijk sprookjes en verhalen uit "1000 en 1 nacht", deze onsterfelijke verzameling oosterse verhalen met zijn kleurrijke en fantasierijke verhalen over mooie dames, boosaardige en slinkse boeven, rijke kaliefen, prachtige paleizen, weelderige tuinen, heerlijk en exquis voedsel, bruisende bazaars en ijverige kooplieden die op hun reizen zeeën en continenten doorkruisen; Tot op de dag van vandaag zijn mensen over de hele wereld geboeid en betoverd door de verhalen van de slimme Schehezerade, die haar koning Shahriyar nacht na nacht - 1001 nachten - een verhaal vertelt en een listig plan volgt. Weet je nog?

Laat ons u dus meenemen op een literaire reis naar een andere wereld, een wereld die alleen in sprookjes bestaat. Of?

LiR is een reeks evenementen georganiseerd door de Masthoff Cultural Foundation!

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Altes Rathaus
Markt 1
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2634 933366
E-mail:
Website: www.kulturstiftung-masthoff.de/aktuelles

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.