LIR = Literatuur in het (Oude) Stadhuis

In een oogopslag

  • Haltern am See
  • Show overige, Lezing

"Niet alleen met Kerstmis". Michael van Ahlen leest op zondag 4 december om 17.00 uur voor uit het gelijknamige verhaal van Heinrich Böll, dat in december 1952 voor het eerst als boek verscheen en nog steeds geldt als een klassieker in de kerstliteratuur. Overigens vermaakte Böll zelf zijn collega's met zijn verhaal - dat wordt beschouwd als de eerste satire van de auteur - in november 1952 tijdens de conferentie van Groep 47 in kasteel Berlepsch.

Nu wilt u natuurlijk maar al te graag weten waar Heinrich Böll's "Nicht nur zur Weihnachtszeit" over gaat? Voor één keer vertellen we het nog niet, want "kerstcadeautjes" worden pas op 24 december onder de kerstboom uitgepakt. Zodat u niet zo lang hoeft te wachten, hebben we de kerstavond voor "Literatuur in het stadhuis" op korte termijn "vervroegd" naar 4 december.

Ook voor het muzikale gedeelte hebben we iets bijzonders bedacht: leden van het gemeentelijk kinder- en jeugdkoor van de muziekschool Recklinghausen - onder leiding van Katharina Höhne - zullen kerstliederen zingen. Zij zullen worden begeleid door Michael Friedmann op de piano.

We beloven een spannende, grappige (soms ook tot nadenken stemmende), onderhoudende en muzikale inleiding op het komende kerstseizoen.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Altes Rathaus
Markt 1
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2634 933366
E-mail:
Website: www.kulturstiftung-masthoff.de/aktuelles

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.