Kino im kult

In een oogopslag

  • Vreden
  • Virtueel

In de hoop op een promotie wil de directeur van de West-Berlijnse afdeling van Coca-Cola, MacNamara, uitbreiden achter het IJzeren Gordijn. Zijn baas in de Verenigde Staten wil er echter niets van horen en draagt hem in plaats daarvan op een oogje te houden op zijn dochter, die op het punt staat Berlijn te bezoeken. Maar als de belangrijke baas van het bedrijf enkele weken later zelf naar Berlijn komt, blijkt dat zijn dochter aan de weinig toegewijde opzichter is ontsnapt en in Berlijn in het geheim is getrouwd - met een communist nota bene! Een krankzinnig kat-en-muisspel is het resultaat.

Billy Wilder, die naar de Verenigde Staten vluchtte om aan de nationaal-socialisten te ontkomen, creëert in deze film een monument voor zijn oude woonplaats Berlijn. Aan de vooravond van de bouw van de Berlijnse Muur schetst hij een overdreven beeld van de Duits-Duitse verdeeldheid en de systeemstrijd tussen Coca-Cola en kaviaar in het verdeelde Berlijn.

US 1961; R: Billy Wilder; D: James Cagney, Horst Buchholz, Pamela Tiffin, Liselotte Pulver.

Looptijd: 108 minuten; FSK 6

Datums in één oogopslag

Op de kaart

kult
Kirchplatz 14
48691 Vreden
Deutschland

Tel.: +49 (0)2861 6811415
E-mail:
Website: www.kult-westmuensterland.de/veranstaltungen

Contactpersoon

Gregor Greve

Tel.: 2861 681 4284
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.