"Jonge wetenschap": Lezing door Rahel Tiel over terrorisme en gender

In een oogopslag

  • Münster
  • Lezing

Terrorisme heeft een plaats gekregen in de "top issues" van de dagelijkse politiek en in academische debatten - niet alleen sinds 2011 en de onthulling van de daden van de Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU) - maar het onderwerp gender is zelden geïntegreerd in de debatten.

In haar lezing presenteert Rahel Thiel links en rechts terrorisme aan de hand van de terreurgroepen NSU en RAF met een focus op terrorisme en gender. Haar bevindingen, die het resultaat zijn van een gendergeoriënteerde analyse van de gedrukte media, maken het mogelijk conclusies te trekken over genderspecifieke perceptiewijzen en interpretatiepatronen van terreurdaden.

Rahel Thiel is masterstudente geschiedenis en Duits aan de WWU en sinds lange tijd teamlid in het educatieve werk van Villa ten Hompel.

In samenwerking met: Evangelisches Forum Münster e.V., Gegen Vergessen - Für Demokratie Regionalgruppe Münsterland e.V., Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit Münster e.V., LWL-Institut für Westfälische Regionalgeschichte.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Villa ten Hompel
Kaiser-Wilhelm-Ring 28
48145 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 49271 01
Fax: 02 51/4 92-79 18
E-mail:
Website: www.stadt-muenster.de/villa-ten-hompel/veranstaltungen/2021-10-20-junge-wissenschaft

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.