ISG-zomerconcert met het JugendJazzOrchester NRW

In een oogopslag

  • Stadtlohn
  • Markt overige

Ook dit jaar vinden de ISG-zomerconcerten plaats op het marktplein van Stadtlohn. Op drie zondagen in de zomer nodigt de Immobilien und Standortgemeinschaft Innenstadt Stadtlohn, gesteund door de stad Stadtlohn en SMS-StadtMarketing Stadtlohn e.V., u uit voor kleine concerten. De verschillende concerten beginnen om 16.00 uur en de toegang is gratis.


Ter afsluiting van de ISG-zomer van dit jaar is het ensemble van het JugendJazzOrchester NRW op zondag 13 augustus 2023 te gast in Stadtlohn.


Het ensemble van het JugendJazzOrchester NRW (JJO NRW) bestaat uit een gereduceerde bezetting van de selectie bigband. De leden zijn voormalige winnaars van de NRW-staatswedstrijd "Jugend jazzt" of gekwalificeerd voor het orkest via speciale audities. Als vertegenwoordiger van de deelstaat NRW geeft het JJO NRW concerten over de hele wereld. Eerdere tournees brachten het orkest naar Afrika, Wit-Rusland, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Australië, Korea, China, Vietnam en de Verenigde Arabische Emiraten. In 2010 kreeg het net als in 2006 de prijs voor het beste nationale ensemble bij de nationale wedstrijd voor selectieorkesten. Het kreeg ook de "WDR Jazz Prize 2013" in de categorie "NRW Jazz Youngsters". In het voorjaar van 2015 vierde het JJO NRW zijn 40-jarig bestaan op onder meer de Philharmonie Essen en het Konzerthaus Dortmund. Het JugendJazzOrchester NRW is een financieringsproject van het Ministerie van Cultuur en Wetenschap van de deelstaat NRW en wordt gesponsord door de Landesmusikrat NRW. Het wordt vertegenwoordigd en ondersteund door de "Verein zur Förderung junger Jazzmusiker*innen in NRW e.V.".

Datums in één oogopslag

Op de kaart

SMS - StadtMarketing Stadtlohn e.V.
Dufkampstraße 11
48703 Stadtlohn
Deutschland

Tel.: +49 (0)2563 87866
Fax: 02563 879860
E-mail:
Website: www.isg-stadtlohn.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.