In 20 dagen

ISG Zomerconcert met Gershwin in Brass

In een oogopslag

De composities van George Gershwin worden beschouwd als een afscheid van West-Europese muzikale tradities, die hij verweefde met Afro-Amerikaanse muzikale elementen. Hij opende de deur naar de concertzaal voor jazz en blues. Het RSH Brass Ensemble onder leiding van Prof. Matthias Gromer wijdt deze middag aan de populairste werken van de componist.


Parijs had al aan het begin van de 20e eeuw een magische aantrekkingskracht op kunstenaars. Gershwin bracht er ook twee inspirerende maanden door en componeerde er zijn stuk An American in Paris, dat te horen zal zijn in de bewerking voor koperensemble. "Het is mijn bedoeling de indrukken weer te geven van een Amerikaanse reiziger die door Parijs wandelt, luistert naar het straatrumoer en de Franse sfeer in zich opneemt", zo beschrijft Gershwin zijn werk. Ragtime, blues en Charleston weerklinken en maken de Amerikaan hoorbaar die, ondanks zijn enthousiasme voor de Franse hoofdstad, verlangend terugdenkt aan zijn vaderland.


Naast andere werken van Gershwin speelt het koperensemble een instrumentale medley met stukken uit de opera Porgy & Bess, die ook spirituele, blues- en jazzelementen bevat en verhaalt over het leven van de Afro-Amerikanen in de arme nederzetting Catfish Row. Het ensemble bestaat uit 16 koperblazers en 2 percussionisten.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

SMS - StadtMarketing Stadtlohn e.V.
Dufkampstraße 11
48703 Stadtlohn
Deutschland

Tel.: +49 (0)2563 87866
Fax: 02563 879860
E-mail:
Website: www.isg-stadtlohn.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.