I came by to say hi betekent "ik kwam langs om hallo te zeggen". Julia Miorin is beeldhouwer en maakt installaties. [Ze brengt objecten samen in een ruimte. Maar Julia Miorin haalt ze uit het dagelijks leven en plaatst ze in een nieuwe context. Ze doet dit alles op een humoristische manier. Maar met haar kunst levert ze ook kritiek op sociale regels en normen.
Op uitnodiging van de Kunsthalle Osnabrück heeft Julia Miorin een van de tentoonstellingsruimtes van de Kunsthalle omgetoverd. Voor het eerst is er een aparte ruimte voor educatie. Met andere woorden, voor workshops, bijeenkomsten, schoolklassen, lezingen en informatie over kunst. De ruimte werd artistiek gepland samen met het team van de Kunsthalle Osnabrück en een testgroep. De mensen in de testgroep waren tussen de 18 en 70 jaar oud. Samen met hen vroeg de kunstenaar zich af: Hoe kan deze bemiddelingsruimte een ruimte voor iedereen zijn? Een plek om samen te leren. Een plek die alle zintuigen aanspreekt. Een ruimte voor leeftijdloze creativiteit. Het kan flexibel en op veel verschillende manieren worden gebruikt. Ook voor pauzes.
De manier van werken van Julia Miorin herken je in deze ruimte. Het staat voor het doorbreken van gewoontes. Het achterlaten van hetzelfde gebruik. En voor de empowerment van bezoekers. Hun behoeften staan centraal - vooral in relatie tot de locatie van het museum. Zij staan centraal in haar ruimtelijk voorstel
De individuele elementen in de ruimte doen denken aan openbare plekken: Een kiosk, een ligweide, een parkbank of een reclamebord. Met andere woorden, gedeelde ruimtes. Ruimtes voor communicatie en uitwisseling. Deze ruimtes kunnen veranderen. En over het gebruik ervan kan altijd opnieuw worden onderhandeld. Dit is ook hoe Julia Miorin de kunsteducatieruimte in de Kunsthalle Osnabrück opvat. Tijdens evenementen worden bijvoorbeeld tafels en stoelen verplaatst. De bezoekers veranderen de ruimte. Altijd in overeenstemming met het gebruik ervan.
Julia Miorin (DE) woont en werkt in Leipzig. Miorin is beeldhouwer en kunsteducator en doceerde van 2020-2023 aan het kunsteducatieprogramma van de Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle. Het werk van de kunstenaar was onlangs te zien in tentoonstellingen in onder andere Kunsthalle Recklinghausen (2023), Haus am Lützowplatz, Berlijn, basis projektraum, Frankfurt am Main, Galerie Waidspeicher, Erfurt en Stadtmuseum Memmingen (allen 2022), Kunstverein Lüneburg (2021), Alpin-Museum, Kempten (2020) en KV - Verein für zeitgenössische Kunst, Leipzig (2017). In 2023 werd Julia Miorin uitgenodigd door de Bauhaus Dessau Foundation om het artistieke ontwerp te maken voor het Meisterhaus Muche in Dessau. Haar eerste monografie werd gepubliceerd door DISTANZ Verlag in januari 2024.