Hamed Alhamed: De lange weg naar Duitsland

In een oogopslag

  • Lüdinghausen
  • Lezing

Sinds 2015 ontroert Hamed Alhamed mensen van alle leeftijden en achtergronden met zijn lezingen. Met behulp van multimedia-elementen vertelt hij zijn persoonlijke verhaal, maar ook dat van zijn land en van zijn vlucht en integratie in Duitsland. Zijn doel is mensen de ogen te openen en hen aan het praten te krijgen over culturen.


Hamed Alhamed is 31 jaar oud, woont sinds zeven jaar in Münster en werkt als mediavormgever. Hij is opgegroeid aan de Eufraat in de Oost-Syrische stad Deir-Ezzor; sinds enkele maanden is hij genaturaliseerd tot Duitser. De afgelopen jaren hebben hem voor grote uitdagingen en verrassingen gesteld, die hij verpakt in ontroerende verhalen met veel humor. Daarbij legt hij herhaaldelijk verbanden tussen de Syrisch-Arabische en Duitse levenswijzen, geschiedenis en politieke ontwikkelingen, religie en taal. Hij houdt zich momenteel ook bezig met de oorlog in Oekraïne, wat tot uiting komt in zijn huidige lezing.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Burg Vischering
Berenbrock 1
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: + 49 (0)2591 79900
E-mail:
Website: burg-vischering.de/kulturprogramm/hamed-alhamed-der-lange-weg-nach-deutschland

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.