Freynde en Gaesdte: Nacht op de Bounty

In een oogopslag

  • Lüdinghausen
  • Show overige

Het is de beroemdste muiterij van de christelijke zeevaart: in april 1789 worden kapitein Bligh en zijn officieren overmeesterd door opstandige zeelieden en achtergelaten in een kleine sloep midden in de Stille Oceaan. De leider van de muiters is de jonge stuurman Fletcher Christian, die zich met zijn trawanten op Tahiti wil vestigen om een paradijselijk leven te leiden tussen kokospalmen en luchtig geklede eilandschoonheden. Wat bijna niemand weet, is dat Bligh noch een sadistische scheepstiran noch de christelijke Spartacus van de zeeën was. Na jaren samen op zee te hebben gevaren, ontstond er een warme vriendschap tussen de twee mannen. Eigenlijk...

Freynde en Gaesdte open air op Burg Vischering belichten hoe de legendarische escalatie aan boord van de Bounty toch tot stand kwam: Helge Salnikau en Zeha Schröder treden op op een smal podium dat de slotgracht doorkruist. Het publiek volgt het spektakel vanaf aangemeerde boten en is dus voorbereid op een ongewone zitopstelling en eventueel wat opspattend water.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Burg Vischering
Berenbrock 1
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: + 49 (0)2591 79900
E-mail:
Website: www.burg-vischering.de

Contactpersoon

Tanja Brandt

Tel.: 02541184135
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.