Enthousiast, sceptisch, koppig?

In een oogopslag

  • Münster
  • Lezing

Stepan Bandera was de belangrijkste leider van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten, hoewel hij vele jaren in de gevangenis doorbracht. Hij is een symbool geworden van de strijd voor vrijheid en massamisdaden. Aangezien hij een derde van zijn leven in Duitsland heeft doorgebracht en zijn graf op het Waldfriedhof in München ligt, is hij ook een centraal onderdeel van de Duitse geschiedenis geworden. Grzegorz Rossoliński-Liebe presenteert het leven van Stepan Bandera en doet verslag van hoe Bandera de Organisatie van Oekraïense Nationalisten radicaliseerde, het Oekraïense fascisme hielp concipiëren, hoe een fascistisch Oekraïne in Hitlers Europa moest functioneren en hoe Oekraïense nationalisten tijdens de Tweede Wereldoorlog massamisdaden begingen. Hij werpt ook licht op de cultus van Bandera, die vele Oekraïners verenigde en mobiliseerde nog vóór zijn moord op 15 oktober 1959.

Dr. Grzegorz Rossoliński-Liebe is historicus en momenteel Alfred Landecker Lecturer aan de Vrije Universiteit van Berlijn. Hij promoveerde in 2012 aan de Universiteit van Hamburg op een studie over Stepan Bandera en zijn politieke cultus. Hij heeft onder meer gewerkt als onderzoeksassistent bij de Stichting Memorial to the Murdered Jews of Europe en het Wiesenthal Instituut voor Holocaust Studies in Wenen.

In samenwerking met: Tegen het vergeten - Voor de democratie Regionale groep Münsterland e.V.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Villa ten Hompel
Kaiser-Wilhelm-Ring 28
48145 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 49271 01
Fax: 02 51/4 92-79 18
E-mail:
Website: www.stadt-muenster.de/villa-ten-hompel/veranstaltungen/2022-10-27-forum-am-donnerstag-hofferberth

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.