Eindelijk weer een kermis in Rhede!

In een oogopslag

  • Rhede
  • Party, Muziek overige

Felle kinderogen, spannende attracties en de geur van geroosterde amandelen! Volgens Albert Ritter komt "waarschijnlijk de meest traditionele straatkermis van Münsterland" na twee jaar eindelijk uit zijn pandemische pauze. Laat u betoveren door de bonte drukte en de gezellige sfeer wanneer meer dan 160 kermisbedrijven het hele centrum van Rheder omtoveren tot een kleurrijke kermis. Razendsnelle attracties en draaimolens, talrijke loterij-, schiet- en spelhokjes, culinaire lekkernijen en gezellige biertuinen bieden veel plezier voor jong en oud dat je niet kunt weerstaan.

Ten eerste: na de première in 2019 zal de Rheder Kirmes ook dit jaar uitsluitend door groene stroom worden aangedreven.

De Rheder Kirmes is gewoon "om verliefd op te worden!

In lijn met deze bekende slogan zullen de populaire flirtdeksels natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken. Er zullen 5.000 bierviltjes beschikbaar zijn bij de verfrissingspunten, waar je natuurlijk je drankje op kunt zetten, maar die ook het flirten makkelijker zullen maken voor alle singles. Als je hier je contactgegevens achterlaat, een paar flirtvragen beantwoordt en vervolgens het bierviltje doorgeeft aan de persoon van je hart, heb je de eerste stap al gezet...

Grote openingsdag met Sparkasse kinderkaart en wervelwindkist

De traditionele opening van de kermis vindt plaats in de feesttent van de Junggesellenschützen om 16.00 uur. Zoals altijd kunnen de kinderen zich daarna verheugen op 250 gratis paradijsappels en drankjes die door de showmannen worden verstrekt.

Een must voor iedere kleine kermisfan is ook de wervelwindbox die door de Sparkasse Westmünsterland en de citymarketing wordt gepresenteerd. In een soort glazen telefooncel moeten de kinderen kleine schuimrubberen balletjes vangen en kunnen dan een prijs winnen. Natuurlijk vindt ook weer de traditionele kermisrondgang plaats met de burgemeester, het echtpaar Rheder, rennende paradijsappels, de evenementenfanfare "Die Egerländer", de vrijgezelle schutters, politici en showmannen door het centrum van Rheder.

Sensatie of lekker slenteren op de kermis

Op 16 grote en kinderattracties kunnen kermisfans niet alleen spanning en snelheid verwachten, maar ook veel plezier op populaire en traditionele attracties. De absolute noviteit dit jaar is de "Rock & Roll"-attractie, die al sinds 2020 bestaat maar nu pas in de Rheder Kirmes kan worden gepresenteerd na een gedwongen pauze van twee jaar bij Corona. De attracties "Jekyll & Hyde", "Octopussy", "Musik-Express" en "Krumm & Schief Bau" zorgen voor nog meer sensatie.

Voor kinderen en gezinnen zijn de attracties "Tom de Tijger", "Jumpstreet", "Low Rider" en "Wellenflieger" bijzonder aan te bevelen.

Jongleursdag - Kirmesfrühschoppen - Familiedag - Junggesellenschützenfest

Ook dit jaar zullen weer veel verschillende artiesten de Rheder Kirmes omtoveren tot een festival van straatartiesten. Op de Dag van de Jongleurs kunnen alle bezoekers zich verheugen op draaiorgelspelers, acrobaten, goochelaars, clowns en nog een paar andere verrassingen. Natuurlijk is maandag, de laatste dag van de kermis, ook weer familiedag. De hele dag door hebben de showmannen hun prijzen verlaagd en als hoogtepunt 's avonds zal zoals gewoonlijk het Brilliant High Fireworks worden afgestoken.

...en het vrijgezellen schuttersfeest

Tegelijk met de kermis vieren de vrijgezellen hun Schützenfest. Of het nu tijdens de optochten is of in de schutterstent op het kermisterrein, de vrijgezellen zijn altijd in een goede stemming.

In de vrijgezellenschutterstent gaat het pas echt los, want de vrijgezellenschutters bieden de kans op een speciaal feest op vrijdag met DJ Olli en op zaterdag met de lokale DJ Beat Attack op twee dagen tegelijk. Bovendien zal DJ Dirk Röhring de boel zondag flink opzwepen in de feesttent en maandag alle bezoekers voorzien van sfeervolle beats op de vogelstand van de vrijgezelle schutters in het Winkelhauser gebergte.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Rhede
Rathausplatz 9
46414 Rhede
Deutschland

Tel.: +49 2872 9300
Fax: +49 2872 930-450
E-mail:
Website: www.rhede.de/kirmes

Contactpersoon

Alina Hartmann

Tel.: 02872939246
Fax: 0287293049246
E-mail:
Website: www.rhede.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.