In 15 dagen

De kleine toneelvloer "Vattertach! - een biografisch herenstuk

In een oogopslag

Hoe is het eigenlijk om vader te zijn?
Je kunt niet zeggen wat een vader is, wat een vader moet zijn, waar een vader goed voor is, wat een vader maakt - dat is wat het toneelstuk Vattertach! zegt.
Vier acteurs, die ook vaders zijn en tot de "babyboomgeneratie" behoren, nemen deel aan het stuk. Ze gaan op een gedachtereis naar opa, vader en kijken naar hun eigen kinderen.

Deze mannen, geboren tussen 1955 en 1964, hebben een bijzondere biografie. Als kleinkinderen van de oorlog verwerken ze de trauma's van hun ouders en grootouders. Als zonen groeiden ze op in gezinnen met een klassieke rolverdeling. Als vaders denken ze na over zichzelf en hun relaties.

Vader worden is niet moeilijk, maar vader zijn is heel moeilijk.
- Wilhelm Busch

Vattertach! - een biografisch herenspel
Hemelvaartsdag is vaderdag. Vaders hebben die dag vrij. Er staan flessen met allerlei soorten alcohol in de handkar. De mannen staan nog overeind. Ze paraderen door de straten met hun wagens en begeleiders. Het ritueel blijft hetzelfde. De mannen ook? Wij doen het anders! Vier acteurs onderzoeken het beeld van het vaderschap toen en nu, maar ook hun eigen persoonlijke realiteit.

Denk eraan. Denk en voel met ons mee!
Het Vattertach! team ontwikkelt op speelse wijze impulsen over onderwerpen als de geboorte van kinderen en het afscheid nemen van de oude ouders, oorlog en herinnering, beroep en roeping, liefde en seks, geboorte en vaderschap ... en wat er in je omgaat. De inhoud is gebaseerd op interviews met het Vattertach! team en andere vaders - zinderend en caleidoscopisch, uitnodigend en ontroerend. Kijkers herkennen facetten van hun leven. Misschien gaan er verborgen emotionele ruimtes open. Tranen van vreugde en verdriet? Zijn ook inbegrepen.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.