In 32 dagen

De floristische verkenningen van Westfalen in de 18e en 19e eeuw

In een oogopslag

Een reis terug in de tijd naar de 18e en 19e eeuw wordt geboden door de historische lezing van Dr. Bernd Tenbergen, die inzicht geeft in de floristische verkenningen van Westfalen. Naar aanleiding van de speciale tentoonstelling "Naturgeschichten - Botanik und Kunst im Dialog" (Verhalen van de natuur - Plantkunde en kunst in dialoog) doet Dr. Tenbergen (LWL Natuurhistorisch Museum, hoofd van het herbarium MSTR) verslag van de botanicus en arts Franz Wernekinck (1764 - 1839) en de botanici van zijn tijd.


In de geest van de 18e eeuw maakte de botanicus en arts Franz Wernekinck, die in Burg Vischering werd geboren, er zijn werk van om de plantenwereld van Westfalen te verkennen. Kijk uit naar interessante inzichten in de ontwikkeling van de botanische wetenschap, de opkomst van botanische tuinen en het belang van geneeskrachtige planten in de 18e en 19e eeuw. Aan de hand van voorbeelden uit de botanische collectie van het Natural History Museum zal Dr. Tenbergen verslag doen van de verkenning van de Westfaalse plantenwereld sinds de 18e eeuw en een boog trekken naar het heden. Daarnaast wordt inzicht gegeven in het grootste herbarium van Noordrijn-Westfalen, waarin Westfaalse plantenvondsten uit drie eeuwen zijn verzameld en tot op de dag van vandaag bewaard worden.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Burg Vischering
Berenbrock 1
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: + 49 (0)2591 79900
E-mail:
Website: burg-vischering.de/kulturprogramm/vortrag-von-dr-bernd-tenbergen

Contactpersoon

Julia Kleine-Bley

E-mail:
Website: burg-vischering.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.