Cinema in de cultus

In een oogopslag

  • Vreden
  • Virtueel

De gevierde schrijver Dr. Johannes Pfeiffer moet in gesprek met zijn bejaarde vrienden beseffen dat hij een belangrijke levenservaring mist. Hij heeft uitsluitend thuis les gekregen en is totaal onbekend met de vreugde en het verdriet van het naar school gaan. Hij vermomt zich als een primaner en sluipt een gymnasium binnen, waar hij de schoolroutine volledig overhoop haalt, tot grote ergernis van de leraren.

Bedoeld als afleidings- en doorzettingsfilm voor de nationaal-socialistische propagandamachine tijdens de Tweede Wereldoorlog, is Die Feuerzangenbowle vandaag de dag nog steeds een kerstklassieker. Toch is de subtiele ideologie van de film lang niet zo onschuldig als ze op het eerste gezicht lijkt. Het is dus de moeite waard om nog eens goed te kijken en nostalgie te vermengen met kritisch onderzoek.

DR 1944; Regisseur: Helmut Weiss; D: Heinz Rühmann, Karin Himboldt, Erich Ponto

Looptijd: 94 minuten; FSK 12

Datums in één oogopslag

Op de kaart

kult
Kirchplatz 14
48691 Vreden
Deutschland

Tel.: +49 (0)2861 6811415
E-mail:
Website: www.kult-westmuensterland.de/veranstaltungen

Contactpersoon

Gregor Greve

Tel.: 2861 681 4284
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.