In 40 dagen

Brood en Spelen - de Romeinse dagen in het Romeins Museum

In een oogopslag

  • Haltern am See
  • 06. – 07.08.2022Overzicht datums
  • 10:00 - 18:00
  • Tentoonstelling, Rondleiding…

Eindelijk slaan de Romeinen hun tenten weer op in Haltern! Legionairs marcheren in formatie en tonen hun kanonnen, Romeinse ruiters demonstreren te paard hun krijgskunsten. Pottenbakkers, schoenmakers, smeden en zelfs Germaanse handelaars bieden hun waren aan. Heb je ooit gehoord hoe een Romeins waterorgel klinkt? Of Romeins eten geprobeerd? De Romeinen dagen 2022 bieden dit alles en nog veel meer.

Voor het eerst kunt u het nieuw gebouwde wachthuis ervaren, ingericht naar het origineel zoals de legionairs het 2000 jaar geleden hadden kunnen achterlaten. Legio XIX zal er zijn positie innemen en trots zijn nieuwe adelaar presenteren, het hoogste veldembleem, waarvan het origineel in de Varusslag verloren ging. Maar er zal ook een levende adelaar rond het Romeinse kamp cirkelen.

Misschien wil je ook een muilezel aaien? Romeinse dobbelspelletjes uitproberen? Muntenleer zoals de Romeinen? Neem een proefcursus met de Legio XIX en duik in de wereld van de Romeinen 2000 jaar geleden met talrijke praktische activiteiten voor het hele gezin. Zorg dat je er bent!

Als u originele Romeinse vondsten wilt zien: De staatstentoonstelling "Rome in Westfalen 2.0" heeft haar deuren geopend en presenteert de nieuwste topvondsten uit de Romeinse tijd uit de regio.

De voorverkoop begint op 23.6.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

LWL Römermuseum
Weseler Straße 100
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 93760
E-mail:
Website: www.lwl-roemermuseum-haltern.de/de/veranstaltungen/roemertage

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.