Begaafd! - het kerstprogramma door en met Bernd Gieseking

In een oogopslag

  • Haltern am See
  • Lezing

Boekhandel Kortenkamp, Lippstraße 2

Satirische vertellingen, cabaret en komedie over het mooiste festival ter wereld met hilarische verhalen en grappige gedichten:

Wat als "Kerstmis" een middelgroot bedrijf was? Met advertenties voor Kerstmannen en sollicitatiegesprekken? Met jaarlijkse training door God, de baas zelf, het ICW, het Incentive Christmas Weekend? Hier vertelt de laatst aangenomen persoon over zijn weg naar een bijzondere en ongewone arbeidsverhouding.

Het sprookje van de lelijke kleine eland vertelt over Juha, die niets liever wil dan een goed rendier zijn en die minstens één keer in zijn leven de slee van de Kerstman wil trekken, totdat onze eland, met een lichtsnoer om zijn gewei, uiteindelijk maar net langs een kleine ramp komt en dan de gelukkigste eland ter wereld is.

"Tanne für Marianne", is het verhaal van een verrassend kerstfeest midden op de voetgangersstrook, met voorbijgangers als toevallige gasten en een geweldige en romantische en hilarische liefdesverklaring. Gieseking dicht ook over het einde van een bedrijfskerstfeest en een heldhaftige Nordmann-spar. Waar woont de kerstman eigenlijk? Vermoedelijk in Finland? Gaat hij ook naar de sauna? Ook deze vragen worden natuurlijk op deze avond beantwoord.

De cabaretier en schrijver Bernd Gieseking presenteert zijn satires en sprookjesachtige komische verhalen over Kerstmis. Sommige van deze teksten zijn gepubliceerd door Reclam Verlag, andere als columns in de TAZ of in kerstprogramma's op de WDR-radio. Zijn boeken over zijn reizen naar Finland zijn bestsellers geworden, zijn hoorspelen voor kinderen hebben prijzen gewonnen en sommige van zijn teksten zijn opgenomen in schoolboeken en secundaire literatuur.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Haltern am See
Markt 1
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 93 33 65
Fax: +49 (0)2364 93 33 64
E-mail:
Website: kortenkamp.de/veranstaltungen/geschenkt

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.