Anne Folger "Voetnoten zijn geen reflexzones"

In een oogopslag

  • Telgte
  • Show overige

Sommige opmerkingen zijn niet in de tekst terug te vinden. De kleine lettertjes achter het compliment, de euforische kop met een ironische nasmaak. Anne's perspectieven zijn idiosyncratisch en komen lichtvoetig maar diepzinnig over.
Met woordspeling en ironie zingt zij in Rosamunde Pilcher-stijl tegen grote ondernemingen, over het geluk van vliegen als je voeten stevig op de grond staan, parodieert zij levendig Beethovens Götterfunken onder lockdown- en wijngeestomstandigheden, laat zij Doremi (1), de beïnvloeder van haar debuutprogramma "Selbstläufer", in de nieuwe tutorial uitleggen welke intervallen geschikt zijn voor vasten en waarom de tritonus geen noot is. In het proces maakt ze indruk met haar muzikale vaardigheden.
Wanneer "Paint it Black" van de Rolling Stones klinkt als Sjostakovitsj en Brahms, of wanneer de loopjes over het klavier jagen in "Flying Robert", trekt zij haar concertexamen uit haar zak en wekt verbazing bij het cabaretpubliek. Omdat: Ms Folger veel op de piano oefende! In het Beethovenhaus Schloß Belvedere Weimar, benedengang, tweede deur links; in rokerige DDR-clubdisco's; in Goethes huis onder het Italië-portret (2); of in het voormalige Volkspolitieziekenhuis met folterkelder.
Hier kunt u een avond verwachten met verhalen, mooi gearrangeerde liedjes en veel humor. De pers schrijft dan: "Onderscheidend en opzwepend", "Met zeitgeist en ontmaskerende aantrekkingskracht", "Publiek lachte tranen met tuiten". De artieste zou dat niet over zichzelf schrijven, maar ze vindt het erg goed (3).

(1) Achternaam Fasola
(2) die sindsdien een kruimel kleur in de benedenhoek mist
(3) 2020 Publieksprijs Herborner Schlumpeweck, 2020 1e Prijs Cabaret Regatta van het Putbus Theater, 2020 DLF Portret Querköpfe

Reserveren: €21,00 / €19,50 Kassa
: €23,00 / €21,50


Datums in één oogopslag

Op de kaart

Bürgerhaus Telgte
Baßfeld 9
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: +49 (0)2504 690100
E-mail:
Website: www.telgte.de/staticsite/staticsite2.php?menuid=62&topmenu=5

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.