Vandaag

Alledaagse mensen

In een oogopslag

De Schlossgemeinde Nordkirchen viert haar verjaardag en de populaire "Everyday People" van de kunstenaars Christel en Laura Lechner maken daar deel van uit.

Ze zijn al op Sylt, in Nederland of in Zwitserland geweest. Nu, van 9 april tot 16 oktober 2022, zullen de beminnelijke betonnen sculpturen voor het eerst in de burchtgemeenschap Nordkirchen verblijven.

Ongeveer 50 sculpturen op 15 locaties nodigen uit tot een rondgang door de drie stadsdelen Nordkirchen, Südkirchen, Capelle en het kasteel- en parkterrein van het "Westfaalse Versailles". De kunstinstallaties in de openbare ruimte zijn op markante plaatsen gevoelig in het stadsbeeld geïntegreerd en bieden iets om over na te praten. Ze maken bezoekers aan het lachen, zetten hen aan het denken en toveren vaak een glimlach op hun gezicht.

Jong of oud - de "gewone mensen" zorgen voor interactie, verrassing en plezier voor alle generaties. Een bijzonder "hoogtepunt" in Nordkirchen is de verjaardagstafel in het kasteelpark, die in het kader van de tentoonstelling een opmerkelijke symbiose tot stand brengt tussen de bezoekers, de alledaagse mensen en de gelegenheid van het jubileumjaar.

Met de Verjaardagstafel nodigen Christel en Laura Lechner alle toeschouwers uit om zelf deel uit te maken van de jubileumtentoonstelling. Ga met ze mee en neem een korte pauze aan de gedekte tafel. Door deze interactie ontstaan steeds weer nieuwe beelden, die zo deel gaan uitmaken van de kunsttentoonstelling.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.