23e ganzenmarkt in Haltern am See

In een oogopslag

  • Haltern am See
  • Markt overige

In het 1e weekend van november heeft de Gänsemarkt een lange traditie.

De naam zegt het al, en dus verzamelt een kleine kudde ganzen zich weer naast de fontein op de ganzenmarkt en verwelkomt de bezoekers met hun gekakel.

Directe verkopers en handelaren uit Haltern en omgeving bieden alles wat te maken heeft met landbouwproducten en vele lekkernijen in overeenstemming met het thema.

Vanuit kleine houten hutjes serveren de verkopers hun gasten vele lekkernijen: Ganzenbout, boerenkool en gebraden ham, aardappelpannenkoeken, soepen, gevogelte en wildproducten, jam, fruit en groenten, brood, broodbakmixen, gebak, cake en wafels, koffie, veel dingen gemaakt van geitenkaas, honing en dingen gemaakt van honing en bijenwas, specerijen, wijn, vruchtenbrandewijn en glühwein, sappen, likeuren en veel lekkere dingen om meteen te eten, te proberen en mee naar huis te nemen.

Er is ook een kinderdraaimolen voor de kleintjes.

De locatie is de gelijknamige Gänsemarkt en Turmstraße.

Op zaterdag blijven de winkels open tot 18.00 uur en op zondag openen de winkeliers hun winkels van 13.00 tot 18.00 uur.

Onder het motto: "Kraak de noot" ontvang je in de deelnemende winkels noten waarin stadsbonnen verstopt zitten, bijvoorbeeld voor een ganzenschotel etc.. De stadsbonnen kunnen worden ingewisseld bij 90 partnerbedrijven.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Haltern am See
Markt 1
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 93 33 65
Fax: +49 (0)2364 93 33 64
E-mail:
Website: www.halterntutgut.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.