Warendorfer Weihnachtswäldchen 2022

Echt dennenbos midden tussen historische koopmanshuizen

Kom in de kerststemming in Warendorf

2 t/m 18 december

Kerstmis staat weer voor de deur, zodra in Warendorf het historische marktplein wordt omgebouwd tot kerstatelier. Temidden van de gevels van de eerbiedwaardige koopmanshuizen ontvangt het "Warendorfer Weihnachtswäldchen" je graag van 2 tot en met 18 december 2022. Een echt dennenbos, bezige ambachtslieden, in elkaar knutselen van kerstgeschenken en bakken op een open vuur bij de geur van glühwein brengen je in de stemming voor de kerst en "verzachten" de tijd tot aan het kerstfeest. Met het invallen van de duisternis beginnen de marktkramen te schitteren en plaatsen ze het kerstbos in een fraai kader, totdat de kerstmarkt elke avond in stijl wordt afgesloten met nachtwachten en het zogenoemde "Rathausblasen".

Het Weihnachtswäldchen

Het nostalgische kerstbos wordt op vrijdag 2 december met livemuziek geopend. Met de koets tijdens de adventweekenden of bij de dagelijkse adventrondleiding, de gasten kunnen steeds weer nieuwe facetten van de stad ontdekken. Een bijzondere belevenis is de rondgang met de nachtwacht door de stegen van Warendorf, in het weekend. Naar hoog boven de stad gaat de beklimming op de 2e en 3e adventzondag. De toren van de Laurentiuskerk biedt interessante inkijkjes en een fraai uitzicht over de daken van Warendorf in kerstsfeer.

Het Weihnachtswäldchen ligt temidden van het in kerstsfeer aangeklede centrum en is met de vele zaken van zelfstandigen zeer geschikt voor een kerstwandeling. Alles is goed te bereiken met de bus en de trein. Gratis parkeerplaatsen bevinden zich op loopafstand.

© Vincent Croce

Openingstijden Warendorfer Weihnachtswäldchen

  • Maandag t/m donderdag van 14:00 tot 20:00 uur*
  • Vrijdag van 14:00 tot 22:00 uur**
  • Zaterdag van 11:00 tot 22:00 uur**
  • Zondag van 11:00 tot 20:00 uur*

*Kunst- en Ambachtsmarkt geopend tot 19:00 uur
**Kunst- en Ambachtsmarkt geopend tot 20:00 uur

Middagspauze vanaf 11:30 uur.

Hoe kom je bij het Warendorfer Weihnachtswäldchen?

Ik kom met de

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.