© Vincent Croce

Raesfelder Adventsmarkt 2022

Kerstmarkt bij het historische waterkasteel

Geniet van een gevarieerd programma

1 t/m 4 december

In het tweede adventsweekend is het historische waterkasteel Schloss Raesfeld traditiegetrouw weer ondergedompeld in kerstsfeer. Op het sprookjesachtig verlichte terrein rondom het kasteel vind je vele kraampjes met originele cadeautjes. Er is een ouderwetse draaimolen, een levende kerststal en overal hangt die karakteristieke geur van verse wafels en ander lekkers. Iedereen is hartelijk welkom om te komen genieten van een gevarieerd kerstprogramma met muzikale omlijsting in deze idyllische omgeving

Historische charme Schloss Raesfeld

Er zijn vele kerstmarkten, maar de Raesfelder kerstmarkt heeft een bijzonder plekje veroverd in vele harten. De markt op het plein voor het kasteel prijkt hoog op de populariteitsranglijst van kerstmarkten. De Raesfelders zijn daar dan ook zeker trots op! Enerzijds komt dat door het geselecteerde aanbod van de standhouders, anderzijds door het zeer gevarieerde muzikale programma en – niet te vergeten – de historische charme van Schloss Raesfeld. Meer dan 50 geselecteerde standhouders bieden een afwisselend productaanbod met o.a. kerstkribben, kerstversiering, sieraden van barnsteen, glaskunst, poppen, schilderijen ….. en nog veel meer. Ook de horeca is al helemaal in kerstsfeer. Dat blijkt wel uit de geur van amandelen, geroosterde kastanjes en gebakken appels evenals producten uit diverse Europese kloosters.

De kerstmarkt wordt op donderdagmiddag 1 december om 15:00 uur onder de Sterndeuterturm geopend met de klanken van de fanfare. Later op de avond kondigt de nachtwacht om 21:00 uur het einde van de eerste marktdag aan. Tijdens de eerste dag van de kerstmarkt start om 17:00 uur vanaf het Rathaus in Raesfeld de Nicolausoptocht. Begeleid door vele kinderen met hun lantaarns en muzikanten, gaat Nicolaus dan via de Weseler Straße naar de kerstmarkt, waar de Stutenkerle (gebak) worden uitgedeeld.

Hoe kom je bij de kerstmarkt bij Kasteel Raesfeld?

Ik kom met de

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.