Kerstmarkt in Münster 2021

Wintersprookje in een historisch decor

Bijzondere ervaring

22 november t/m 23 december

De kerstmarkt in Münster is ieder jaar opnieuw een bijzondere ervaring. Wanneer de goud glanzende Prinzipalmarkt, de oude pakhuizen, de kerken en musea sfeervol worden verlicht en alles feestelijk wordt gedecoreerd, dan openen ook de vijf kerstmarkten in Münster hun poorten die het historische centrum van Münster veranderen in een wintersprookje.

Maar liefst vijf verschillende kerstmarkten

De markten, die maar een paar minuten te voet van elkaar af liggen, lopen als kralen aan een snoer door de binnenstad. Met rond 300 kraampjes nodigen de kerstmarkten de bezoekers uit om de bijzondere sfeer van deze mooie stad te komen proeven. Gezellige kraampjes, leuke winkels en typisch Duitse kerstspecialiteiten maken een bezoek aan de kerstmarkten in Münster tot een onvergetelijke belevenis.

  • De oudste en grootste kerstmarkt ligt onder een romantische hemel van lichtjes rondom en op de binnenplaats van het stadhuis. Hier zijn stands te vinden die sieraden en kunstnijverheid aanbieden en er staan vele kraampjes met een culinair aanbod.

  • De Lichtermarkt St. Lamberti is te vinden aan de voet van de machtige St. Lambertikerk en wordt omgeven door historische arcadegebouwen. De markt met zijn kraampjes met spitse, blauwe daken zorgt samen met een 20 meter hoge lichtjesboom voor een stralend accent.

  • In het gezellige kerstdorp rond het monument voor de Kiepenkerl (marskramer) van Münster gaan bij de traditionele stands traditie en genieten hand in hand.

  • De Aegidiiweihnachtsmarkt is echt een markt om met het hele gezin te bezoeken. Kinderogen gaan stralen bij het zien van de mooie kerststal en de zes meter hoge en rijk versierde houten piramide.

  • Bij de gotische Überwasserkirche (Onze-Lieve-Vrouwkerk) met een prachtig zicht op de verlichte torens van de Dom van Münster opent de Giebelhüüskesmarkt haar poorten. Hier vindt u veel ambachtelijke kunst en bijzondere lekkernijen.

© Dagmar Schwelle
© Christmas Garden Deutschland

Christmas Garden in de Allwetterzoo Münster

"In de schemering begint de magische reis...." Onder dit motto opent de Allwetterzoo Münster van 19 november 2021 tot 9 januari 2022 's avonds zijn deuren voor een bijzondere wandeling in de Christmas Garden Münster. Na beroemd te zijn geworden in de Royal Botanic Garden Kew 2014 in Londen onder de titel Christmas at Kew, viert de kersttuin in Duitsland sinds 2016 een overweldigend succes in de Botanische Tuin Berlijn en sinds vorig jaar in de Wilhelma in Stuttgart en in Schloss und Park Pillnitz in Dresden.

De sensatie is perfect, want deze winter wordt de Allwetterzoo Münster omgetoverd tot een lichtgevend  sprookjeslandschap met adembenemende lichtshows, indrukwekkend geënsceneerde flora en fauna en fantasierijke lichtfiguren. Families, vrienden en koppels kunnen een heerlijke en gezellige avond doorbrengen in een betoverende omgeving vol ontdekkingen op een ongeveer twee kilometer lang rondpad. Miljoenen lichtpunten en kleurrijke verlichtingen dompelen de traditionele dierentuin onder in een oceaan van licht die er nog nooit eerder heeft bestaan en die het donkere seizoen zal verlichten!

© Vincent Croce

"Vijf unieke kerstmarkten in prachtig historisch decor" 

Saskia van blog Chirstmaholic, bezocht Münster om daar de maar liefst vijf verschillende kerstmarkten te bezoeken en de kerstsfeer in de stad vast te leggen! In deze video vind je een sfeerimpressie van de kerstmarkten in Münster.

Winkelbelevenis in Münster

Kerstmannen en bazuinkoren trekken door de straten. Winkels en warenhuizen zijn feestelijk versierd. En niet minder dan vijf kerstmarkten betoveren de sfeer in het centrum van Münster. Zo wordt geschenken vinden tot een waar genoegen. Daarnaast nodigen u tal van winkels uit om heerlijk te komen slenteren. Of u op zoek bent naar culinaire lekkernijen, zeldzame antiquiteiten of bijzondere kerstcadeaus - in Münster vindt u kleine schatten die u ergens anders tevergeefs zoekt.

De winkels in de binnenstad zijn van maandag t/m zaterdag voor u geopend tot 19:00 uur. De grotere warenhuizen en filialen zijn geopend tot 20 uur.

© Romana Domwbrowksi

Handige bezoekersinformatie

Centrale plek
De Tourist-Info is de centrale plek voor alle informatie over Münster. Hier kun je een gedailleerde adventplattegrond verkrijgen, je bagage en inkopen gratis deponeren en een powerbank voor jouw lege accu lenen. Verder onderaan deze site vind j gedetailleerde informatie waar en hoe je de Tourist-Info Münster kunt bereiken.

Kinderopvang
Ouders kunnen ontspannen de kerstmarkten bezoeken dankzij het alternatieve kinderprogramma dat kinderopvang in de Maxi-Turm op Prinzipalmarkt 15 aanbiedt (maandag tot en met vrijdag 14:00 tot 18:00 uur, zaterdag 10:00 tot 18:00 uur). Meer informatie

Parkeerplaatsen
Volg of het bewegwijzerde parkeersystem of maak gebruik van de gratis parkeermogelijkheden op de P+R-plaatsen. Een volledig overzicht van parkeerplaatsen en -garages in Münster vind je hier. Een overzicht van gratis parkeer- en PR-mogelijkheden kun je hier vinden. Denk eraan dat de stadskern van Münster een milieuzone is en voor het binnenrijden dus een groene milieusticker noodzakelijk is? Meer informatie vind je hier.

Gratis P+R
Parkeerproblemen behoren sinds twee jaar tot het verleden. Automobilisten kunnen hun auto op de vier adventzaterdagen gratis neerzetten in de parkeergarage Coesfelder Kreuz en van 10:00 tot 23:00 uur gratis met de bus naar de binnenstad rijden. De buslijnen 11 en 12 en de P+R shuttlebussen vertrekken elke vijf minuten in slechts negen minuten op en neer naar het centrum. Vanaf 21:00 uur is de parkeergarage bereikbaar met nachtbus N80. De kerstmarkten zijn op vrijdag en zaterdag geopend van 11:00 tot 21:00 uur en van zondag tot en met donderdag van 11:00 tot 20:00 uur.

Nieuw in 2019: op alle adventszaterdagen (30 november tot en met 21 december) kun je in Münster gratis met alle bussen rijden!

Münster is gemakkelijk en zonder overstappen vanuit Enschede met de trein te bereiken. Plan je reis

Ik kom met de

Lekker blijven slapen

Op zoek naar een geschikte verblijfsmogelijkheid voor tijdens de kerstmarkt in Münster? Bekijk dan het aanbod van Münster en boek jouw favoriete accommodatie!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.