© Sven Betz

Kerstmarkt in Bocholt 2021

Sfeervol shoppen

Authentieke kerstbelevenis net over de grens

26 november t/m 19 december 2021

Winters sprookje op een uurtje van Enschede en een half uurtje van Winterswijk. Het stadje Bocholt is - ook al ligt het officieel over de grens - normaal een beetje ‘Achterhoeks’, maar in december gelukkig op en top Duits. Dat betekent helemaal in de ban van het mooiste feest van het jaar: Weihnachten. 

Het wordt gevierd zoals ze dat alleen in Duitsland kunnen: vrolijk en toch stemmig, uitbundig en lekker nostalgisch. Maak het mee op de oergezellige, sfeervolle Kerstmarkt van Bocholt, in een schitterend decor. Knusse kramen voor het historische raadhuis, met feeëriek verlichte adventskalender. Flaneren over het oude plein, langs de antieke draaimolen en het moderne winkelcentrum Shopping Arkaden. Even stoppen voor glühwein. Overal zachte kerstmuziek, kaarslicht en heerlijke, verleidelijke geuren.

Maximale kerststemming

Voor de twaalfde keer vindt de Kerstmarkt in Bocholt plaats tegen het prachtige decor van het historische raadhuis met zijn verlichte adventskalender, maar ook in de Neustraße, op de Neutorplatz en voor de Shopping Arkaden. Op vrijdag 26 november om 17:00 uur wordt de officiële opening verricht door locoburgemeester Peter Nebelo en Ludger Dieckhues van Stadsmarketing. Tot en met 19 december worden bezoekers door een keur aan ambachtelijke, artistieke en culinaire activiteiten in de kraampjes van de kerstmarkt en door adventsmuziek alvast in kerststemming gebracht.

Ook dit jaar worden uniforme, aantrekkelijke kraampjes gebruikt. Daarnaast plaatsen professionele kerstmarktbouwers een kerstpyramide met verlichte vleugels en de speciaal voor de Bocholtse Kerstmarkt vervaardigde kraampjes voor de verkoop van glühwein en feuerzangenbowle. Natuurlijk zijn er op de Kerstmarkt ook veel aantrekkelijke kraampjes waarin kunstnijverheidartikelen zoals prenten, sieraden, houten voorwerpen uit het Ertsgebergte, kerstgeschenken en nog veel, veel meer verkocht worden. "We hebben samen met een flink aantal, ook lokale, aanbieders weer iets moois op poten gezet", aldus Markus Kock, die ook dit jaar samen met manager Ludger Dieckhues en stadsmarketing-medewerker Tim Becker de Kerstmarkt organiseert. De Kerstmarkt is dagelijks vanaf 12:00 uur geopend.

Rondjes draaien voor de allerkleinsten

Kerst-kinderdraaimolen bij de Shopping Arkaden.

© Vincent Croce

Afwisselend kerstprogramma voor het historische raadhuis

Soms met livemuziek, dan weer met ijsbeeldhouwers.

© Sven Betz

Schatkist op de Ostermarkt

© Sven Betz
© Platzhalter Urheberrecht

Bocholt on ice

Van 1 december tot en met 31 januari is schaatspret gegarandeerd! Een ijsbaan met de afmetingen 25 x 15 m wordt opgebouwd op de St.-Georg Platz, direct naast de Kerstmarkt. De fontein op de St.-Georg Platz wordt in de ijsvloer geïntegreerd. Samen met goede muziek is ijspret hier gegarandeerd. Een oergezellige berghut zorgt naast de ijsbaan voor uitstekende verpozing. Nadere informatie over de ijsbaan en reserveringen voor de ijsbaan resp. inschrijven voor het ijsstokschieten en boekingen voor de berghut s.v.p. per e-mail aan info@bocholt-stadtmarketing.de.

Koopzondag tijdens de Kerstmarkt

Bovendien is er ook weer koopzondag tijdens de Kerstmarkt! Op 15 december van 13:00 tot 18:00 uur heb je de mogelijkheid om heerlijk door de feestelijk versierde stad te flaneren en de laatste kerstinkopen te toen! Parkeren is op deze zondag in het hele centrum gratis, ook de stadsbussen zijn tussen 12:30 tot 18:30 uur gratis.

Hoe kom je bij de kerstmarkt in Bocholt?

Hier vind je alle belangrijke informatie rond plattegrond en routebeschrijving om tijdens de kerstmarkt naar Bocholt te komen.

Ik kom met de

Slaap fijn in Bocholt

Op zoek naar een geschikte verblijfsmogelijkheid voor tijdens de kerstmarkt in Bocholt? Bekijk dan het aanbod en boek jouw favoriete accommodatie!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.