© Sven Betz

Kerstmarkt in Bocholt 2022

Sfeervol shoppen

Authentieke kerstbelevenis net over de grens

25 november t/m 21 december 2022

Winters sprookje op een uurtje van Enschede en een half uurtje van Winterswijk. Het stadje Bocholt is - ook al ligt het officieel over de grens - normaal een beetje ‘Achterhoeks’, maar in december gelukkig op en top Duits. Dat betekent helemaal in de ban van het mooiste feest van het jaar: Weihnachten. 

Het wordt gevierd zoals ze dat alleen in Duitsland kunnen: vrolijk en toch stemmig, uitbundig en lekker nostalgisch. Maak het mee op de oergezellige, sfeervolle Kerstmarkt van Bocholt, in een schitterend decor. Knusse kramen voor het historische raadhuis, met feeëriek verlichte adventskalender. Flaneren over het oude plein, langs de antieke draaimolen en het moderne winkelcentrum Shopping Arkaden. Even stoppen voor glühwein. Overal zachte kerstmuziek, kaarslicht en heerlijke, verleidelijke geuren.

Maximale kerststemming

Voor de zestiende keer vindt de Kerstmarkt in Bocholt plaats tegen het prachtige decor van het historische raadhuis met zijn verlichte adventskalender, maar ook in de Neustraße, op de Neutorplatz en voor de Shopping Arkaden. Op vrijdag 25 november om 17:00 uur wordt de officiële opening verricht. Tot en met 21 december worden bezoekers door een keur aan ambachtelijke, artistieke en culinaire activiteiten in de kraampjes van de kerstmarkt en door adventsmuziek alvast in kerststemming gebracht. 

Ook dit jaar worden aantrekkelijke en gezellige kraampjes geplaatst. Bij de, speciaal voor de Bocholtse kerstmarkt ontworpen, hutten voor de verkoop van glühwein en "feuerzangenbowle", kun je even op adem komen en genieten van een lekker warm drankje. Natuurlijk zijn er op de kerstmarkt ook veel aantrekkelijke kraampjes  te vinden waarin kunstnijverheidartikelen zoals prenten, sieraden, houten voorwerpen uit het Ertsgebergte, kerstgeschenken en nog veel, veel meer verkocht worden. Samen met een flink aantal, ook lokale, aanbieders, is er in Bocholt weer iets heel moois op poten gezet. De kerstmarkt is dagelijks vanaf 12:00 uur geopend.

Afwisselend kerstprogramma voor het historische raadhuis

Soms met livemuziek, dan weer met ijsbeeldhouwers.

© Sven Betz

Rondjes draaien voor de allerkleinsten

Kerst-kinderdraaimolen bij de Shopping Arkaden.

© Vincent Croce

Schatkist op de Ostermarkt

© Sven Betz
© Sven Betz

Adventsprogramma kerstmarkt Bocholt

  • 25 november: Bocholts Shopping Friday met "Black Deals", koopavond tot 22:00 uur

  • 6 december: Bezoek van Sinterklaas (Nikolaus) aan de binnenstad, incl. "sinterklaaskousactie"

  • 10 t/m 18 december: Bocholtse schatkist: win attractieve prijzen! Dagelijks geopend van 12:00 tot 19:00 uur.

Koopzondag tijdens de Kerstmarkt

Bovendien is er ook weer koopzondag tijdens de Kerstmarkt! Op 11 december van 13:00 tot 18:00 uur heb je de mogelijkheid om heerlijk door de feestelijk versierde stad te flaneren en de laatste kerstinkopen te toen! Parkeren is op deze zondag in het hele centrum gratis, ook de stadsbussen zijn tussen 12:30 tot 18:30 uur gratis.

Hoe kom je bij de kerstmarkt in Bocholt?

Hier vind je alle belangrijke informatie rond plattegrond en routebeschrijving om tijdens de kerstmarkt naar Bocholt te komen.

Ik kom met de

Slaap fijn in Bocholt

Op zoek naar een geschikte verblijfsmogelijkheid voor tijdens de kerstmarkt in Bocholt? Bekijk dan het aanbod en boek jouw favoriete accommodatie!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.