High Tea: Engelse theecultuur in het Klooster Bentlage

Engelse theecultuur

“High Tea” is het tussendoortje in de namiddag, deze is groter dan een ‘snel’ tussendoortje maar kleiner dan het avondeten.

De traditie van ‘ High Tea’ is ontstaan door Anna, de zevende hertogin van Bedford (1783 – 1857). De hertogin besloot op een dag dat de tijd tussen lunch en diner te lang was om zonder eten te kunnen genieten van het leven. Dat gezegd te hebben vraagt zij haar bedienden om ’s middags thee met heerlijke kleine sandwiches, cakes, taartjes en andere zoetigheden. Deze gewoonte werd al gauw verspreid onder kennissen en vrienden en later het hele land door.

Sinds kort is deze theecultuur overgewaaid naar het Münsterland in Duitsland. Onder begeleiding van Marianne Bernink worden “High Tea’s” mogelijk gemaakt in Klooster Bentlage.

Nog meer…..

Als aanvulling op de “High Tea” is het ook mogelijk om te genieten van huisgemaakte taarten en speciale koffiesoorten ook de huisgemaakte kloostersoep, Westfaalse borrelhapjes en diverse speciaalbieren zijn hier verkrijgbaar.

In Klooster Bentlage word zoveel mogelijk gewerkt met biologische producten. Koffie en thee worden bereid met Fair Trade producten.

In de zomer is het mogelijk om heerlijk buiten te zitten in de moestuin direct gelegen aan de Ems. Er zijn plekjes volop in de zon maar ook in de schaduw.

Foto’s: Gerrit Musekamp

Nog vragen over High Tea bij Klooster Bentlage?

Adres

High Tea Cafe Kloster Bentlage

Bentlager Weg 130

48432 Rheine

Contact

Tel.: +49 (0) 597 1 - 918402

Bezoek de website

Openingstijden

01/03 - 30/09
Maandag Gesloten
Dinsdag - Vrijdag 14.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag, Zondag en Feestdagen 11.00 uur - 18.00 uur
01/10 - Eind Februari
Maandag + Dinsdag Gesloten
Woensdag - Vrijdag 14.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag, Zondag en Feestdagen 11.00 uur - 18.00 uur
Groepen zijn op aanvraag en eventueel ook buiten openingstijden mogelijk.

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…