Brouwerij Rampendahl

  • Hausbrauerei Rampendahl in Osnabrück
  • Osnabrück - Brouwerij Rampendahl - ©Heese

©Hausbrauerei Rampendahl, ©Heese

Bij een dagje Osnabrück hoort ook een bezoek aan Hausbrauerei Rampendahl. Dit mooie brouwerijtje in het hart van de oude binnenstad van Osnabrück is een geliefd trefpunt – en niet alleen voor bierliefhebbers!

Onder de stokoude balken van dit karakteristieke pand wordt bier gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot – ook al stokoud; het dateert uit 1516!

Een koud biertje met “Rampendahl Pfanne”

Bier smaakt natuurlijk het allerlekkerst op de plek waar het gebrouwen wordt en in het geval van Rampendahl is die plek ook nog eens bijzonder sfeervol. Hier geniet je van rustieke charme. Aan de lange houten tafels is het gezellig aanschuiven. Een praatje is hier zo gemaakt en voor je het weet proost je met je buurman!

In brouwerij Rampendahl kun je ook terecht voor smakelijke Duitse maaltijden – die allemaal perfect passen bij bier. Er zijn daghappen èn er is een buffet – ideaal als je met een groep op stap bent.

Biercollege in het Engels

Als je wilt weten hoe ze bij Rampendahl hun bier brouwen, reserveer dan eens een rondleiding – ook mogelijk in het Engels. Voor groepen zijn er diverse arrangementen. De kleinschaligheid van Rampendahl maakt het extra leuk. “Dabei sein, wenn der Genuss entsteht” is niet voor niets het motto hier. Bij Rampendahl in Osnabrück zit je direct aan de bron!

Adres

Hausbrauerei Rampendahl

Hasestraße 35

49074 Osnabrück

Contact

Tel.: +49 541 24535

info@Rampendahl.de

Bezoek de website

Openingstijden

maandag t/m donderdag 12:00 tot 21:30 uur
vrijdag en zaterdag 12:00 tot 22:00 uur
zon- en feestdagen 12:00 tot 21:30 uur

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontdekken

Met onze nieuwsbrief bent u altijd op de hoogte!
Inschrijven en echte geheimen ontrafelen…