Geheim over de grens - Ontdekkingsreizen in het Duitse Grensgebied

Winkelen in Bocholt

Bocholt ligt vlak over de grens en is toch zo aangenaam anders. De laatste jaren zijn er rond het oude raadhuis een paar verfrissend nieuwe winkelstraten ‘gegroeid’, zoals de Nordstraße en de Ravardistraße. Het zwaartepunt ligt hier op kwaliteit en vakkundig advies.

Midden in het centrum van Bocholt ligt de voetgangerszone waar alle winkelstraten bij elkaar komen. Antiquariaten, wijnhandels en galeries nodigen uit tot een wandeling door de Liebfrauenwijk. In deze oude wijk ligt ook het torenklokkenmuseum. De oudste kerktoren klok van Bocholt maakt deel uit van de collectie uurwerken. In de Nordstraße is zelfbereide pompernikkel volgens een 150 jaar oud recept te koop. Verder zijn er kapsalons te vinden die zich er al rond 1870 vestigden, net als bijouterieën en juweliers met een lange traditie.

Ook in de Oster- en Ravardistraße, op de Neutorpplatz of de Wesemannstraße kunt u overal bepakt en bezakt met draagtassen flaneren in de Shopping Arkaden of langs de winkels van de plaatselijke detailhandel.

Tip:
Naast de wekelijkse markt is er ieder donderdag tot 19.00 uur een avondbazaar. Daar worden vlees, kaas, textiel, bloemen en lekkernijen aangeboden die men ter plekke kan eten.
Lang Weekend Bocholt met vriendinnen
Dichtbij en toch ver verwijderd van alledaagse stress!
Drie dagen lang shoppen, bijkletsen, lachen, wellness en cultuur.

Neem uw pinpas mee, trek lage schoenen aan en kom even langs: wij hebben hier de koopzondagen in Bocholt voor uw verzameld.