Gronau, 27. November 2009   Website | Colofon
[Anrede],
 
 

Begint bij u de kersttijd al een beetje te kriebelen? Dan hebben wij hier alvast een voorproefje voor u. Hierbij ontvangt u een speciale nieuwsbrief, die in het teken staat van de kersttijd.

Maak eens een echte Duitse kerstmarkt mee en ervaar de Duitse gezelligheid! Beleef de warmte van de mensen en de steden tijdens de koude dagen voor kerst.

Overzicht van kerstmarkten

Voor een overzicht van alle kerstmarkten in de regio’s Osnabrücker Land, Grafschaft Bentheim, Münsterland en zuidelijk Emsland vind u op:
www.geheimoverdegrens.nl

 
 

Kerstmarkten 2009

Met een bezoek aan een van de sfeervolle kerstmarkten in het Münsterland, het Osnabrücker Land en de Grafschaft Bentheim kunt u de wachttijd tussen Sinterklaas en de kerstfeest op een aangename manier verkorten!

Deze kerstmarkten raden wij u in het bijzonder aan

 
 

Warendorfer Weihnachtswäldchen

 

Historische kerstmarkt in Osnabrück

Warendorfer Weihnachtswäldchen   Historische kerstmarkt in Osnabrück
 

Vijf kerstmarkten in Münster

 

Mittelalterlicher Lichter-Weihnachtsmarkt zu Telgte

Vijf kerstmarkten in Münster   Mittelalterlicher Lichter-Weihnachtsmarkt zu Telgte
 

Tip: Kerstarrangement van Sportschloss Velen

 

Lekkere tips:

Wilt u een romantische kerst op een kasteel beleven? Boek dan nu het kerstarrangement van Sportschloss Velen:

Kerstarrangement van Sportschloss Velen
 

De Feuerzangenbowle of geflambeerde bowl is een bekende variatie van punch. De drank is genoemd naar de ‘tang’ die bij de bereiding gebruikt wordt en waarmee een circa 15 centimeter hoge kegel suiker boven gekruide rode wijn geflambeerd word.

Amandel-meringuekoekjes - een oude Duitse favoriet. Lichte en heerlijke amandel-meringue koekjes met de smaak van citroen en kaneel. Om de Zimsterne, of kaneel sterren te maken, bak ze in stervormige metalen koek-stekers die je op de bakplaat legt.

De originele stol komt uit Dresden. De Dresdner Chrisstollen is een begrip in Duitsland. Ingrediënten voor de Christstol zijn bijvoorbeeld zoete en bittere amandelen, rozijnen en gekonfijte sinaasappelschil.

Wie interesse heeft in de recepten, schrijft gewoon een email aan info@geheimoverdegrens.nl

 

Wij wensen u veel plezier tijdens uw bezoek – in de aanloop naar kerst – aan een van de sfeervolle kerstmarkten in de regio! Alvast fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

 

Meer nieuws en informatie vind je op www.geheimoverdegrens.nl
Heb je vragen of suggesties? info@geheimoverdegrens.nl
Voor het geval dat u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen: nieuwsbrief afmelden

Euregio Interreg IVA Deutschland Nederland Grenzregionen gestalten Europa - Grensregios bouwen aan Europa Niedersächsisches Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Verkehr Ministerium für Wirtschaft, Mittelstand und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen provincie Gelderland provincie Overijssel